MIJN EERSTE WEDSTRIJD

NUTTIGE ATTRIBUTEN

Papierplakband (schilderstape) en alcoholstift.
Dit voor het noteren van reeksen en startposities.

Bij een wedstrijd worden rijders in reeksen ingedeeld, dit gebeurd op basis van geslacht en leeftijd. Een reeks bevat maximaal 8 piloten, elke reeks moet eerst 3x een kwalificatie race rijden. Per race krijgt de piloot een startpositie toebedeeld, dit is de positie die men moet innemen op het starthek. Deze posities hebben een nummer van 1 tot 8.

Bij recreanten volgt na de kwalificatie races een zogezegde finale race. (LET OP: afhankelijk van race tot race, bevraag u steeds bij de organisatie)

Bij licentiehouder worden er dan op basis van punten en aantal rijders ingedeeld. Voor hun volgt een knock out systeem in 1/8, 1/4 , 1/2 en A & B finales.

HOE ZIET EN WEDSTRIJD WEEKEND ERUIT

Zaterdag: vrije trainingen, deze gaan bijna altijd door tussen 14h00 en 16h30.Als recreant kan je hier meestal aan deel nemen. Je bent echter niet verzekerd indien je geen lid bent van de wielerbond… Gedurende dit uur kan je kennis maken met het circuit.

Zondag: Wedstrijd dag.

Recreanten rijden bij een Flanders Cup in de namiddag.Je dient je eerst in te schrijven ’s middags (12u30-13h30) Eerst koop je bij de mensen van de organiserende club een bonnetje. Met dit bonnetje kun je je aanmelden bij de mensen van de wielerbond. Eens je hier bent gepasseerd ben je ingeschreven.

Daar het eerste blok ’s morgens meestal uitloopt zullen de aangegeven starttijden meestal niet gehaald worden voor de tweede blok. Houd je dus altijd klaar en let goed op naar wat men afroept. Voor de wedstrijd is en nog een korte mogelijkheid om eens over de track te rijden.

Intussen worden de reeksen klaargemaakt en opgehangen. Nu is het moment aan gebroken voor de tape en stift. Noteer de reeks en de 3 startposities. Kleef deze tape op de fiets zodat de piloot dit kan lezen. Dit helpt de piloot om op het juiste moment naar de start te komen. Wie niet op tijd is mag niet vertrekken. De races gaan in een ijl tempo na elkaar….

In de buurt van het starthek vindt men het PARK FERMÉ. Dit zijn 2 blokken met rijen die genummerd zijn (1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 0) Als je in reeks 3, 13, 23, 33,… zit plaats de piloot zich in rij 3. Zorg dat je op tijd bent. De piloten worden in dit park nagekeken op aanwezigheid, startnummer, etc… Na controle schuiven ze door naar het volgende blok. Ga ook hier in de juiste rij staan. Hier wacht je tot jou reeks naar het starthek mag komen. Ga daar op het juiste startnummer staan.

NOW YOU ARE RAEDY TO RACE

LET OP:De kwalificaties worden meestal non stop gereden. Dus als de laatste reeks vertrokken is moet de eerste weer klaar staan. Na de 3 kwalificatie races wordt er nog een finale gereden. Dit gebeurd juist voor de finale van de licentiehouders. De startpositie van de allereerste kwalificatie wordt terug genomen als finale startpositie.

GOOD LUCK.

Ook dit nog: men valt in een reeks van 7 jarige als men 7 jaar wordt in het huidige jaar. Etc… Ouders mogen NIET meer mee naar het starthek om hun spruit te helpen.